10 konstgallerier i Stockholm som du måste besöka

Är du intresserad av konst? Kanske vill du titta på vackra konstverk för sakens skull eller så är du på jakt efter nya detaljer till ditt hem. I Stockholm finner du mängder med olika konstgallerier som är helt öppna för allmänheten. I vissa finns möjlighet att köpa konstverken på plats, medan andra mer fungerar som museum.

Konstgallerier i Stockholms stad

Färgfabriken – Färgfabriken är känd för sina härliga konstverk och även för sina event som äger rum flera gånger om året. Här kan du äta gott, titta på utställningar och umgås tillsammans med vänner eller familj. Den lite ruffiga byggnaden kan skrämma bort besökare, men låt det inte påverka dig. Sanningen är att den gamla trasiga industrilokalen faktiskt är en del av charmen. Vill du inte ta buss från Slussen kan du promenera. Se dock till att du har på dig sköna och högkvalitativa Nike skor så att promenaden blir lättare. Det är nämligen en rätt bra bit att gå om du väljer att undvika kommunaltrafik, men är det soligt och varmt ute är promenadvägen ändå väldigt mysig.

Castor Konsthantverk – Det här konstgalleriet passar främst för den som älskar olika typer av hantverk. Castor Konsthantverk är både öppet för den som bara vill kika, men även för den som vill handla. Det är hantverkarna själva som står i den lilla mysiga butiken och det finns allt från keramik till smycken, textil och skinnprodukter att få med sig hem. Du hittar Castor Konsthantverk på Österlånggatan 27 i Gamla stan. Enklast tar du dig hit kommunalt, eftersom det kan vara svårt att hitta bra parkering i området.

Galerie Forsblom – I början av Karlavägen inne i Stockholm hittar du konstgalleriet Galerie Forsblom. På helgerna anordnas det mer än gärna vernissage och här är det modern konst som gäller. Här kan du bland annat titta på konstverk från Timo Andersson, Ai Weiwei, Donald Baechler och Matthias von Arkel. På deras hemsida kan du bland annat läsa om de senaste nyheterna och vilka utställningar som finns tillgängliga idag. Du kan även titta på vilka konstnärer som har visat upp sina verk under tidigare utställningar.

Mindepartemenetet Art and Photography – Vill du besöka ett riktigt häftigt konstgalleri är det Mindepartemenetet Art and Photography som du ska ta dig en närmare titt på. Här hittar du fascinerande utställningar för alla typer av konstintressen och kan dessutom köpa med dig både presentartiklar och konstverk hem om så önskas. På plats hittar du även ett mysigt kafé där du kan slå dig ner och njuta av bakelser från bland annat Chokladfabriken och Bageri Brillo. Mindepartemenetet Art and Photography ligger lite i skymundan och därför kan det vara svårt att hitta till. Det enklaste sättet att ta sig till konstgalleriet är genom att först ta dig ut på Skeppsholmen.