Böcker om konst

Är du en av dem som fascineras av konstnärliga uttryck och de människor som passionerat ägnar sig åt detta. Är det kanske så att du själv önskar att du kunde hitta självförtroendet, eller tiden, att själv skapa något nytt, vackert och unikt? Det finns en mängd av bra böcker om konst som kan få dig att både bli inspirerad och känna en vördnad för historiens verkliga mästare. Följ med när vi gör en djupdykning bland några viktiga böcker som kan tända den kreativa gnistan inom dig och kanske få dig att själv börja skapa. Är du vår nästa Rembrandt eller Picasso?

galleryone.se

Vad är konst?

Ibland kan det hjälpa att börja i en annan ände än den man intuitivt vill starta med. Fråga dig själv, vad är konst? Det är en högst relevant fråga som gäckat både konstprofessorer, filosofer och dagdrömmare sedan urminnes tider. Det kan också vara en viktig fråga för dig att besvara innan du tar ditt första penseldrag. I Ernst Billgrens bok ”Vad är konst och 100 andra jätteviktiga frågor” tar den svenska konstnären sig an konstbegrepp och ställer sig kritiskt inför de stora frågorna. Han frågar bland annat sig själv och läsaren ”Hur vet man att en målning är bra?”. Om du gillar denna bok finns det även en uppföljare med samma namn. Båda dessa alternativ går även att finna som ljudböcker. Om du känner dig redo att köra igång direkt kan du börja med boken ”Rita! : målarbok för kreativa”. Det är en bok där du värmer upp genom att färglägga och följa mönster. Ett bra början för alla aspirerande konstnärer.

Fler böcker om konst

Det har blivit alltmer populärt med färgläggningsböcker för vuxna som ska hjälpa dig att minska stressen i ditt liv. Speciellt böcker som innehåller mandalas har kommit att bli alltmer vanliga. Ordet mandala är sanskrit och betyder cirkel. Dessa former används ibland i religiösa sammanhang och är väldigt vackra. Att färglägga dessa mönster är avkopplande och det finns en rad av böcker där du själv tar del av svartvita formationer som väntar på din färgläggning. ”Magisk Mandala” från Arsedition är en av många. Om du gillar den stilen kan du fortsätta vidare till boken ”Kreativitet och mindfulness : 100 bilder från trädgården att färglägga själv” av Eric Thunfors. Är du mer intresserad av historia och vill lära dig mer av konstens utveckling och uttryck? Då är boken ”Det här är konst: hela historien från grottmålningar till graffiti” en bra början. Boken tar med oss från första början och berättar om konstens betydelse och hur den påverkat vår kultur.