Hyllade konstutställningar

Är du en person som älskar konst? Då håller du säkert med om att konst kan vara som balsam för själen. Den kan få oss att bättre förstå oss själva, och få nya infallsvinklar på livet och världen omkring oss. Kanske är du någon som själv tycker om att skapa konst, eller en som bara tycker om att titta på vacker och intressant konst som andra skapat? Oavsett så finns det, runtom i Sverige, många konsthallar som visar riktigt bra utställningar. I de större städerna finns det till och med flera.

Många bra utställningar just nu

På Åbo konstmuseum i Finland visas just nu den finlandssvenska Helene Schjerfbecks makalösa människoskildringar, däribland ett dussin av hennes berömda självporträtt. På Moderna Museet i Malmö kan man se den kultförklarade fotografen Francesca Woodmans utställning som kretsar till hennes arbete med kroppen på ett nyskapande och självutlämnande sätt. Ett mindre urval av hennes foton går också att se på galleriet Andréhn-Schiptjenko i Stockholm. Historiska Museet i Stockholm har just nu en utställning som heter ”History Unfolds” där de har låtit tio konstnärer få tillgång till museets samling och experter för att kunna ge nya perspektiv på gamla föremål. DN listar de mest sevärda konstutställningarna just nu i en artikel på deras hemsida.

Det finns alltid något för alla

Bredden och kvalitén på konstutställningarna i Sverige är stor och det finns något för alla oss som är intresserade av konst. De flesta av oss har också nära till bra konsthallar i antingen Danmark, Norge eller Finland vilket gör att utbudet av bra konstutställningar ännu större. Vi har också förmånen här i Sverige att många konsthallar har fri entré. Så även om du har en tajt budget så kan du ta del av konstutställningar ändå. Så ta gärna en eftermiddag och besök några konsthallar för att få nya perspektiv och infallsvinklar på saker och ting, eller bara titta på vackra saker och ha en mysig eftermiddag.